dissabte, 23 d’agost del 2008

De cuinar, a casa m’havien ensenyat a fer algun braç de gitano. S’agafava cinc ous, en aquell temps s'hi dive que s’havia de partir la clara en un lloc i el rovell en un altre. La clara ben batuda i el rovell amb el sucre i llavorens una cullerada i mitja per cada ou i llavors una cullerada segons el gust de sucre per cada ou, llimona no en tenivom, però s’hi posava una miqueta de llevat i se batien les clares en un lloc i els rovells en un altre i la farina es barreave tot amb una mica de llevat. Ho posaven en una llauna que hi havia posat una mica de manteca perquè no s’apegués. Llavors la posaven al forn. Si volen fer un pastís ho deixaven pla i posen la crema a dintre. Si volien fer un braç de gitano quan ho traivem del forn, amb un drap net ja li donaven el bucle del braç de gitano, l’encargolàvom. Quan estava fred li posàvom, la crema, la natilla o el xocolate, l’adronàvom amb una miqueta de ferro calent i una miqueta sucre.